Als je vader of moeder transgender is

Wat doet het met je als je vader of moeder degene is die in transitie gaat? Er is in Nederland vrijwel geen materiaal voor kinderen of volwassenen die een transgender ouder hebben. En dat terwijl het heel ingrijpend is.

Vragen als: krijg ik nu twee moeders of mag ik papa blijven zeggen? Of: mijn vader heeft in haar jeugd nooit een meisje kunnen zijn. Mag ik het dan nu wel? Of: eigenlijk schaam ik me voor mijn vader, maar dat durf ik niet hardop te zeggen. Hebben anderen dat ook?

Monica vertelt hoe het was toen haar vader in transitie ging. Zij zelf was toen 17. Monica is nu vrijwilliger bij Colage.org, een organisatie voor kinderen in regenbooggezinnen. Vanuit haar eigen ervaringen en die van heel veel andere kinderen van verschillende leeftijden schreef zij een resource guide voor mensen met een transgender ouder.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *