Zes signalen dat je misschien je geliefde trans niet helemaal respecteert

Hoe voel je je als transpersoon wanneer de mensen om je heen zeggen dat ze je accepteren zoals je bent, maar ondertussen zich blijven vergissen in je naam of in de voornaamwoorden die ze gebruiken? Voor veel transmensen ligt de pijn in juist die kleine dingen.

http://everydayfeminism.com/2017/03/respect-transgender-loved-one/

Wat mij betreft zou hiernaast ook een column van partners moeten staan, met een gebruiksaanwijzing voor transgenders hoe ze hun geliefde partner kunnen meenemen in de transitie. Belangrijke elementen daarin zijn dat transgenderpersonen hun partners tijd moeten geven om op hun weg erbij te komen en ruimte om hun eigen verlies, en hun nieuwe perspectief onder ogen te zien.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *