Zes signalen dat je misschien je geliefde trans niet helemaal respecteert

Hoe voel je je als transpersoon wanneer de mensen om je heen zeggen dat ze je accepteren zoals je bent, maar ondertussen zich blijven vergissen in je naam of in de voornaamwoorden die ze gebruiken? Voor veel transmensen ligt de pijn in juist die kleine dingen.

http://everydayfeminism.com/2017/03/respect-transgender-loved-one/

Wat mij betreft zou hiernaast ook een column van partners moeten staan, met een gebruiksaanwijzing voor transgenders hoe ze hun geliefde partner kunnen meenemen in de transitie. Belangrijke elementen daarin zijn dat transgenderpersonen hun partners tijd moeten geven om op hun weg erbij te komen en ruimte om hun eigen verlies, en hun nieuwe perspectief onder ogen te zien.

Wintergasten in Breda

Wintergasten gisteren in Breda naar aanleiding van het boek Een bijzondere liefde: een interview met Marian Geurtsen over gender, de verwarring als je partner transgender blijkt te zijn en de heilzaamheid om die verwarring uit te houden. Over het inspirerende voorbeeld van transgenderheilige Wilgefortis. En over liefde, God en de kracht van liefde om de wereld een stukje mooier te maken. Het was mooi om oude bekenden terug te zien en nieuwe bekenden (eindelijk) te ontmoeten.