Feestelijke boekpresentatie

Op 10 juni werd het boek Een bijzondere liefde gepresenteerd in boekwinkel Savannah Bay in Utrecht. Na een korte introductie van het boek door de auteur, Marian Geurtsen, gingen vier partners met elkaar in gesprek tijdens een forumgesprek over de vraag wat de transitie van je partner betekent voor je relatie. Daarna nam Eveline van den Boom, voorzitter van Patiëntenorganisatie Transvisie, het eerste exemplaar van het boek in ontvangst. De winkel was vol met gasten en er werd nog lang geborreld en verhalen gedeeld. Het motto van de winkel “There was once, I said, a story that was told by way of other stories” was nog nooit zo toepasselijk geweest, zei eigenares Marischka Verbeek aan het einde van de bijeenkomst.

Marian+Eveline_fotoHilleTakken Boekpresentatie een bijzondere liefde, Marian Geurtsenforumleden_fotoHilleTakken

Een uniek boek

cover-fotoIedere relatie is uniek; ieder mensenstel heeft een eigen verhaal. Maar als je een relatie hebt en je partner blijkt transgender te zijn, komen er wel een aantal extra vragen op je af. Vragen die je jezelf gaat stellen, vragen die mensen in je omgeving op je af vuren. Gaan jullie uit elkaar nu je vrouw in transitie gaat? Ben ik nog wel lesbisch als mijn nieuwe geliefde transman blijkt?

Er zijn veel boeken met verhalen van en over transgenders zelf. Het perspectief van de partner komt vrijwel nooit ter sprake. Daarom schreef Marian Geurtsen – zelf partner van een transvrouw – dit boek. Een boek waarin de partner centraal staat, met haar of zijn kant van het verhaal.

Dit boek bestaat uit portretten van partners. Veertien mensen die een relatie hebben (gehad) met een partner met een transgender-achtergrond vertellen hoe zij hun relatie beleven. Het gaat om partners van transvrouwen en partners van transmannen. Heteropartners, lesbische partners, bi-partners en homopartners. Het zijn verhalen van jongere en oudere vrouwen en mannen, van mensen die hun vriend of vriendin al jaren voor de transitie hebben leren kennen en mensen bij wie het hele transitietraject al afgerond was voordat ze een relatie kregen. Dit boek is er om partners en transgenders te laten zien op welke verschillende manieren je samen je relatie (opnieuw) vorm kunt geven.